Privat Företag
365 dagar ångerrätt
Snabb Leverans
Fullständig reservdelslager
Försäljning till privat och företag 040-60 60 680

Deluxe 2-pelarlyft med toppram - 4000 kg

Deluxe 2-pelarlyft med toppram - 4000 kg

Artikelnr: 1900
Platsnr.: Store lager
32 st. i lager

Beställ innan 13.00 och vi skickar samma dag

Helautomatisk
400V anslutning
Fri golv mellan pelare3 delade lyftarmar, för lätta lyft av alla biltyper även elbilar
Max lyfthöjd: 2020 mm
Inkl. 18 mm expansionsbultar
CE-godkänd (godkänd till professionellt bruk)

Läs mer
Nimalift rekommenderar följande tillbehör:
Gammalt pris: 27.699,00,- ex. moms
26.199,00,-

ex. moms

32.748,75,- inkl. moms
Vänligen ange postnummer Inget fraktpris hittat Fraktkostnad exkl. moms

Har du frågor?

Ring Morten 040-60 60 680

Deluxe 2 pelarlyft med toppram - 4000 kg

2-pelarlyft med toppram från Nimalift:

Denna nya modell Tvåpelarlyft med toppram, säkrar ett fritt golv, drar nytta av sänkta bilar och när du kör runt med din verktygsvagn.

Vi har med utgångspunkt i kundernas önskemål producerat en billyft till den professionella, såväl som till den privata konsumenten.

Lyftan med två pelare kommer som standard med tredelade lyftarmar framför, och med skruv kuddar så att du enkelt kan få den optimala lyftpunkten på bilen – för lätta lyft av alla biltyper även elbilar

Utöver detta är lyften helautomatisk. Det betyder att all betjäning av lyften föregår genom kontrollpanelen. Du skall alltså inte ut och dra i en wire för att utlösa låsen eller sänka lyften. Det hela fungerar via ett enkelt tryck på knappen.

Motorn på 400v är toppmonterad, vilket säkrar att du får mer plats i arbetsområdet. Med en lyfthöjd på 2020 mm finns det bra med plats till att utföra arbetet under bilen.

Sist men inte minst är alla våra maskiner CE- godkända och uppfyller alla krav från maskindirektivet och arbetsmiljöverket.

Därför menar vi att vi kan erbjuda den bästa billyften till priset.

Tekniska specifikationer:

Höjd: 3800 mm

Total bredd: 3470 mm

Avstånd mellan pelare: 2800 mm

Kapacitet: 4000 kg (4 tons)

Max lyfthöjd: 1950 / 2020 mm

Min. lyfthöjd: 100 mm

Antal hydrauliskcylinder: 2 st, en i varje pelare

Antal säkerhetslås: 4 st, automatisk låsning

CE-godkänd: Ja

Sänkalarm: Ja

Slangbrottsventil: Ja, om oljeslangen skulle spricka

Oljetank: 9,5 liter

El-anslutning: 400 V

Motoreffekt: 2,2 kW

Ljudnivå: < 65 dB

Arbetstemperatur: 5 - 40 grader

Lyfttid: 60 sek

Sänktid: 40 sek

Pulverlackerad: Ja, röd: 3020 & grå: 7016

Paketdimensioner: L: 2960mm - B: 470mm - H: 1200mm

Vikt: 770 kg

OBS: Kom ihåg att köpa till 10 liter hydraulolja, visk. 32

Pris: Exkl. moms


KRAV TILL GOLVET

Betongtjocklek för 4 ton: min. 180 mm

Betongstyrka: C25

Beskrivningen av vår 2-pelarlyft innehåller:

 • Historien bakom vår nya 2-pelarlyft.
 • Genomgång av konstruktion av lyften.
 • Vilka delar och varför dessa är valda till lyften.
 • Vad du ska vara uppmärksam på när du är på jakt efter en 2-pelarlyft.
 • Typiska kunder till denna lyft.

I beskrivningen av 2-pelarlyften får du följa processen från tanke till färdig produkt. Vi tycker att det ger god mening att berätta för dig som kund varför maskinerna är konstruerade som de är. Detta menar vi ger dig den bästa möjligheten att välja rätt produkt för ditt behov. Därför får du här möjlighet att följa utvecklingen och nörda lite tillsammans med oss.

Historien bakom den nya modellen

Sedan vi startade vårt företag tillbaka år 2009 har vi genom kundernas feedback fått en riktigt bra bild av vad som fungerar och vad som inte riktigt fungerar i verkstäderna runt om i världen.

Därför reste vi till Kina och vår leverantör under 2019. På denna tur hade vi massor av idéer till förbättringar och uppdateringar på vår annars mycket välfungerande 2-pelarlyft.

Vi var 100 % säkra på att det kunde göras förbättringar så därför var ett stramt program lagt den kommande veckan.

Konstruktion av lyften

Vi började med att boka en dag tillsammans med ritstugan på fabriken. Här berättade vi om alla de saker vi hade tänkte hade kunnat göras annorlunda och varför vi tyckte så. Det mötte en del motstånd från fabrikens sida. För varför ändra något som fungerat i många år? Vi menade att det var nödvändigt och stod därför på oss i vårt beslut. Nedanför kan du se några ändringar på produkten.

Vilka delar och varför dessa är valda till lyften

Pelarna

 • Mer precis utskärning av delarna med laserskärare.
 • Automatisering av så stor en del av svetsprocessen som möjligt genom användning av svetsrobotar.
 • Målning med pulverlackering har blivit automatiserad.
 • Lyfthöjden har höjts till 195 cm.

Som du kan se har vi gjort allt för att få sakerna automatiserade. På det sättet minskar vi nämligen mänskliga fel medan vi samtidigt säkerställer en jämnare kvalitet.

Motor:

  • Vi använder fortsatt samma 2,2 kW-motor drivet med 3x400V. Själva motorenheten med ventilblock, hydraulisk växelpump och oljetank levereras av en producent som vi känner riktigt bra. Det är en robust och stark motorenhet som vi har riktigt bra erfarenhet med.
   • Vi har bibehållit motorenheten utifrån övertygelsen om att det inte finns anledning att ändra i något bara för att ändra det. Vi menar fortfarande att den bästa lösningen fortsatt är att köra med en 3x400V motor då det ger extra power. Det är självklart lite mer besvärligt att montera strömmen men det är tursamt nog behöver det endast göras en gång. I gengäld är du nöjd över motorn under hela lyftens livstid.

 • För att minska transportskador har vi valt att motorn ska packas i en låda för sig och ska därför monteras när lyften sätts upp. Det är en enkel uppgift och gör det dessutom också enklare att packa upp lyften vid montering.

Kontrollpanel och sensorer:

  • Knappar från tyska Schneider
   • Vi har valt att byta ut tryckknapparna till knappar från tyska Schneider eftersom det gör det dagliga underhållet enklare. Det är knappar som din lokala elektriker också kan få fatt i.

 • Inga mönsterkort
  • Vi har en teori om ju simplare någonting är, desto mindre kan också gå sönder. Därför har vi valt att byta ut alla de mönsterkort som kan bytas ut mot klämrader och reläer. Det minskar driftsomkostnaderna eftersom reläer är mycket billigare att byta jämtemot att byta en hel modul.

Skyddsskenan på pelaren:

 • Skyddsskenan har blivit gjord i ett material så den kan rullas ihop och tar därför upp mindre plats.
  • Tidigare har en metallskena använts som skydd vid pelarna. Detta kan ge transportproblem. Både i förhållande till transporten från Kina men också om vi behöver skicka en i efterhand.

Armlåsen:

 • Armlåsen har nu blivit mer ”tighta” än de tidigare varit.

Vad du ska vara uppmärksam på när du är på jakt efter en 2-pelarlyft.

Det är många saker du ska vara uppmärksam på vid val av lyft och inte minst leverantör. Vi vet att det är många om budet och att det är en del av våra konkurrenter som också gör det bra. Det finns dessvärre också exempel på det motsatta så det är viktigt att betänka beslutet innan köp.

Produkten

  • Motorkraft:
   • Välj alltid en lyft med 3x400V motor. Under de första åren i verksamhetens levnadstid provade vi att köra med 230V. Det har vi gått ifrån på grund av hållbarheten. 400V kräver en elektriker vid anslutning men i gengäld får du en lyft med massor av power och en lång livstid.

  • Armlås:
   • Kontrollera att armlåsen på lyften med svängarm greppar in bra. Det är här det kan bli farligt om det inte fungerar ordentligt.

  • Mönsterkort:
   • Se till att hålla koll på om mönsterkort är installerade på lyften. Det är enklare för producenten att installera ett mönsterkort och ansluta ledningarna i kontakten. Det kan dock vara problem om alla funktioner sitter i ett mönsterkort då en defekt funktion kan betyda att hela mönstekortet behöver bytas. Och det kan vara en kostsam affär.

  • Godkännande:
   • Kontrollera alltid om lyften är godkänd både med CE-märkning men också i förhållande till kraven från Maskindirektivet, som Arbetsmiljöverket arbetar utifrån.

 • Lyfthöjd:
  • Undersök hur många kilo lyften kan lyfta samt maxhöjd och minimumhöjd. Minimumhöjden är speciellt viktig då en del bilar är utrustade med en lägre markfrigång än tidigare. Det är speciellt på grund av de ökande miljökraven som betyder att bilfabrikanterna ofta sänker sina bilar för att minimera luftmotståndet. Frihöjden på en VW Polo Bluemotion är exempelvis inte högre än ca. 13 cm.

 

Leverantören

  • Hitta en leverantör du har tillit till – också på lång sikt.
   • Det gäller för alla köp du gör i din vardag. Men speciellt när du gör större investeringar.

  • Välj alltid en leverantör där du är säker på att du kan få reservdelar.
   • Det är rätt stor skillnad på hur seriöst olika leverantörer tar att kunna leverera en reservdel till din maskin. Det är bara surt att köpa en maskin som du inte kan få reservdelar till. För en sak som är säker är att mekanik vid någon tidspunkt kommer behöva repareras. Det gäller både bilar, TV, telefoner och billyftar.

  • Erbjuder de ordentlig teknisk support även efter köpet?
   • Det är alltid bra att veta att du har någon att vända dig till när problem uppstår. Därför kan det vara bra att veta om det är en vanlig säljare som känner till specifikationerna på lyften eller om det rent praktiskt faktiskt är en som vet hur man använder den.

 • Kontrollera tidigare kunders erfarenheter
  • Sist men inte minst är det en fördel att se vad andra tycker om leverantören. Det kan du t.ex. göra på https://se.trustpilot.comeller kika efter recensioner på den specifika hemsidan.

Den typiska kunden till denna lyfttyp

 • Små och mellanstora verkstäder som ska använda lyften i det dagliga arbetet.
 • Privatpersoner med en hobby inom bil och med gott om plats på verkstaden.
 • Biltyper: personbilar och mellanstora varubilar som t.ex. Mercedes Vito, VW Transporter osv.

2-pelarlyften är en av de mest använda billyftarna i branschen. Lyften har med sina många användningsmöjligheter goda grunder till att vara en av de mest föredragna.

På verkstäderna är de enkla att använda då de i stort sett kan lyfta alla bilar. Du har också hela botten fri att arbeta på.

När det kommer till privatkunder är det ofta det billigaste priset som gör att just denna lyft blir vald. Samtidigt är det också eftersom i stort sett alla reparationer kan utföras på den. På så sätt kan de glädjas över att köpa en lyft till hemmaverkstaden.

Hos Nimalift är den också bland de mest sålda lyftarna. Vi säljer omkring 4-500 2-pelarlyftar varje år i Danmark och Sverige.

Ladda ner PDF-manual(er) för maskinerna här