SIDOR MED INFORMATION OM BILLYFTAR, DÄCKMASKINER OCH TILLBEHÖR


Här på sidan kan du få en överblick över de viktigaste sidorna på våran hemsida. Alla sidorna ger dig en bra överblick över vilka produkter vi säljer - allt inom billyftar, däckmaskiner och tillbehör som balanseringsvikter, ventiler och däckfett.

Vi hoppas att du får glädje av sidan, och att det hjälper dig på vägen mot att välja de rätta produkterna till din verkstad och din vardag.


Billyftar -  Hos Nimalift är vi specialister i billyftar. Vi har ett brett urval av billyftar, och vi kan därför hjälpa dig med att hitta precis den billyften som passar till din verkstad eller ditt garage. Nedanför hitta du de olika lyftarna som kan göra din vardag mycket lättare.

Tvåpelarlyft - Vår tvåpelarlyft är vår mest sålda billyft. Lyften används på många olika verkstäder eftersom det är den lyften som man kan utföra flest reparationer med.

Flyttbar saxlyft - Den flyttbara saxlyften är den mest populära lyften hos privata hobbymekaniker och små verkstäder. Saxlyften har nämligen den uppenbara fördelen att den kan flyttas bort om du t.ex ska använda garaget till en fest.

Saxlyft till låglyft - Den här saxlyften har väldigt snabbt blivit populär hos olika monteringscenter. Med en maximal lyfthöjd på 1m får man upp bilen i en bra arbetshöjd vid poleringsarbete och till t.ex hjulbyte. För kunder som inte har behov för en full lyfthöjd är detta ett bra val av lyft till ett väldigt bra pris.

Enpelarlyft - För verkstäder där det i perioder är mycket är mycket att göra och där det finns ett behov för en extra lyft på verkstaden är den här enpelarlyften perfekt. Enpelarlyften lyfter upp bilen 180 cm- det betyder att man får upp den i nästan samma höjd som en tvåpelarlyft. Fördelen med enpelarlyften är att när du inte har behov för en extra arbetsstation kan lyften flyttas bort och skapa extra plats på verkstaden.

Saxlyft till nedsänkning - Är en väldigt bra lyft till flera ändamål. Lyften lyfter i full höjd och man har fritt spelrum under bilen till att t.ex byta avgasrör. Som den enda lyften i vårat sortiment är lyften gjord för att försvinna ner i golvet. Den ger gott om plats på verkstaden eller i garaget när lyften inte är i bruk.

Golvmonterad saxlyft - Är en lyfttyp som blir mer och mer populär på verkstäder i hela landet. Lyften lyfter precis så högt som en tvåpelarlyft, men man slipper för pelarna på bägge sidorna på bilen, vilket gör det snabbare att komma in och ut ur bilen.

Fyrpelarlyft - Fyrpelarlyften är den perfekta lyften till större verkstäder och bilstationer. Lyften fås både med och utan domkraft.. Den här lyften är monteringsklar för hjulinställning med både möjlighet för att lägga i vridplattor i själva körbanorna och glidplattor i bak.

 

Däckmaskiner - Som professionell leverantör av utrustning och maskiner till bilbranschen har vi självklart också ett bra urval av däckmaskiner. Vi har allt från den där helt lilla däckmaskinen till hobbymekanikern och till de stora professionella däckmaskinerna till run-and-flat däck och lågprofilsdäck i större storlekar.

Däckmaskiner till hobbybruk - Den minsta däckmaskinen som vi har är en däckmaskin som har sett likadan ut de sista 30-40 åren. Däckmaskinen är enkelt uppbyggd och fungerar väldigt bra till mindre fälgar.

Däckmaskin med fällbart torn - Den här däckmaskinen är en väldigt bra korsning mellan de största och minsta däckmaskinerna. Modellen har blivit väldigt populär då den förutom att ha ett fällbart torn och chockluftare, också har möjligheten för eftermontering av hjälparm. På det viset kan du efter ditt köp bygga ut produkten om du t.ex börjar arbeta med lågprofilsdäck.

Däckmaskin med hjälparm - I en värld där fler och fler nya bilar har större hjul ställer det också några andra krav till maskinerna som ska kunna byta däcken på de här hjulen. Därför blir det mer vanligt med däckmaskiner med en hälparm. Det gör nämligen arbetet med lågprofil och stora däck mycket lättare.

Däckmaskin med automatisk däckjärn - Med en däckmaskin som den nya BD-13 har du en däckmaskin som säkrar dig att ditt däckcenter är redo för framtiden. Maskinen har en hjälparm till lågprofilsdäck och så har den helautomatisk däckjärn. Det betyder att du inte skall använda ett traditionellt däckjärn när du demonterar och monterar på däcken. Det klarar maskinen själv.

 

 Däckbalanseringmaskiner -  När vi talar om däckmaskiner så är det nödvändigt att nämna däckbalanseringmaskiner. Vi har bara valt att ha två maskiner. Å andra sidan tycker vi att de två maskinerna som vi erbjuder dig som kund är de bästa produkterna till det bästa priset.

Den lilla däckbalanseringsmaskinen - Den minsta däckbalanseringmaskinen som vi har i vårat utbud är en praktisk liten maskin som fungerar bra till mindre verkstäder eller privata. En riktigt bra maskin som är uppbyggd som däckbalanseringsmaskiner har varit i många år.

Den professionella däckbalanseringsmaskinen - Till större verkstäder och däckcenter har vi den stora däckbalanseringsmaskinen. Maskinen har laserpoint som visar vart du skall placera balanseringsvikterna, och den har hjulbromsar så att den själv snurrar hjulet till den korrekta positionen och håller fast hjulets position.

 

Eftersom båda däckmaskinerna och däckbalanseringsmaskinerna oftast alltid skall användas tillsammans så var vi de första på marknaden till att samla dessa i ett set. Det betyder att du kan köpa ett set av maskiner indelat efter hur mycket du skall använda dem.

Däckmaskiner till hobbymekanikern - Om du som hobbymekaniker eller handyman har behov av en däckmaskin så kan du som regel nöjas med de små maskinerna.

Däckmaskinerna till den lilla verkstaden - Som en liten eller nystartad verkstad kan det vara ett svårt beslut att hitta de rätta maskinerna. Därför har vi sammansatt ett set till dig som ger möjligheten att utveckla till en däckmaskin med hjälparm.

Däckmaskinerna till verkstaden -Här får du en däckmaskin med hjälparm och booster som gör montering av alla typer däck lätt. Utöver detta får du också den lilla däckbalanseringsmaskinen.

Däckmaskinerna till den stora verkstaden - Om du funderar på om den lilla däckbalanseringmaskinen blir för liten till din verkstad så har vi självklart också ett set med den stora däckbalanseringsmaskinen och däckmaskinen med hjälparm.

För att kunna använda däckmaskinerna och däckbalanseringsmaskinerna har vi också ett stort urval av tillbehör. Det kunde t.ex vara ventiler, balanseringsvikter eller däckfett. Du kan se hela urvalet under tillbehör till däckmontering eller tillbehör till däckbalansering