Nimalift blog
Undvik typiska påbud från Arbetsmiljöverket
Varje år anmäls flera tusen arbetsolyckor och arbetsrelaterade sjukdomar i Sverige. Inom de olika branscherna är det ofta samma sak som går fel. Det betyder att olyckorna potentiellt kan undvikas. Det kräver dock att ni sätter fokus på att förebygga några enkla men avgörande risker.

Läs Mer

Nimalift blog
Så rustar du upp en effektiv verkstad
Har du fått möjligheten att starta helt från början på verkstaden? Kanske har ni flyttat till ny adress eller kanske ska det bara göras en grundlig städning och rensning. Oavsett varför du är igång är det viktigt att göra rätt från starten.

Läs Mer

Nimalift blog
Kan det betala sig att leasa?
Fler och fler väljer också att hyra snarare än att köpa i affärer. Det finns flera goda skäl till detta. Leasing är mellan hyres- och lånefinansiering. Det används ofta vid försäljning av bilar, men gäller även utrustning för verkstaden.

Läs Mer

Nimalift blog
Begagnad billyft eller ny NimaLift? - Det är inte ett svårt val!

Många nystartade verkstäder väljer att starta deras karriär med att köpa en begagnad billyft.

Det är också vanligt att köpa en begagnad maskin på mindre verkstäder. Men till samma pris eller billigare kan du få en helt ny från NimaLift som kan precis det samma.

Lyft bilen säkert och stabilt upp, så att du kan komma in under bilen. Så varför skall du välja en begagnad billyft egentligen?

Läs Mer

Nimalift blog
Begagnade däckmaskiner – eller en ny från oss?

Precis som med billyftar köper de flesta nystartade och många mindre verkstäder ofta en begagnad däckmaskin.

Men det kan både bli en dyr affär att spara pengar på det sättet, och leda till en mer problematisk arbetsvardag. T.ex när de mycket populära lågprofilsdäcken skall bytas.

Läs Mer

Nimalift blog
Så billigt kan du starta ditt eget däckcenter

Går du och funderar på att starta upp din egen bilverkstad, eller kanske ett litet däckcenter? Isåfall har vi allt det som du behöver för att komma igång!

Ja, vi har faktiskt samlat det hela i praktiska paketlösningar som ger dig kvalitetsmaskiner till riktigt bra priser.

Läs Mer

Nimalift blog
Därför ska du använda en saxlyft på din verkstad

Saxlyften anses av många att vara pelarliftens lillebror. Vi ser den dock som en klar ersättning till pelarliften, och den är lika effektiv och praktisk oavsett om du har en stor eller liten bilverkstad. Saxlyften fyller i stort sett inte något när den har vecklats ihop.

Så kan du använda golvplatsen till annat. Det är inte möjligt med en pelarlift!

Läs Mer

Nimalift blog
Så kontrollerar du säkerheten på din billyft

Du bör alltid vara extra uppmärksam när du arbetar med en bil på billyften. För som med så mycket annat så är det de små marginalerna som kan vara avgörande när olyckan är framme.

Därför har vi samlat ett antal idéer till fasta rutiner som du kan använda till att kontrollera säkerheten på din billyft.

Läs Mer

Nimalift blog
Så väljer du rätt däckmaskin

Funderar du på att skaffa en ny däckmaskin så är det viktigt att ha i åtanke hur många däckbyten du utför om året, vilka hjultyper du byter flest av och hur stora hjul du arbetar med.

Fundera också över om några av de skavanker som du kanske går med nu kan fixas med ditt val av en ny däckmaskin. Läs mer här och ta det rätta valet!

Läs Mer

Nimalift blog
Så blir du redo för montage av 2-pelarlyft

När du skall förbereda dig för monteringen av tvåpelarlyften skall du vara säker på att betonggolvet är tjockt nog och att du har den korrekta strömförsörjningen tillgänglig. Som tur är kan du ladda ner manualen från produktsidan så att du kan gå igång med att göra allt klart innan billyften kommer hem.

Läs Mer

Nimalift blog
4-pelar eller 2-pelar lyft – vad ska jag välja?

Har du ofta större varuvagnar på lyften, och vill du gärna kunna köra upp bilen på lyften utan behöva ställa in något skall du välja fyrpelarlyften.

Är det istället viktigt att alla hjul lyfts från underlaget, eller att så mycket av underredet är så fritt som möjligt? Isåfall skall du välja tvåpelarlyften. Läs mer om den här och få flera goda råd till vilken billyft du ska välja.

Läs Mer

Nimalift blog
Den perfekta Låglyft

Om du ska rengöra bilar, foliera dem eller byta däck så kan du oftast klara dig med en s.k. Låglyft.
Den har den stora fördelen att den lätt kan flyttas undan efter bruk, så att golvarealet kan användas till annat.

Läs Mer