Privat Företag
365 dagar ångerrätt
Snabb Leverans
Fullständig reservdelslager
Försäljning till privat och företag 040-60 60 680

Reno kompressor 7,5 hk - 180 L (2x90L)

Reno kompressor 7,5 hk - 180 L (2x90L)

Artikelnr: 1460
Platsnr.: Store lager
1 st. i lager

Beställ innan 13.00 och vi skickar samma dag

2 cylindrar - tyst
Automatisk start/stopp
2 x 90L tank
Inkl. 2 luftkopplingar för snabb anslutning
Max. tryck 10 bar
CE-godkänd

Läs mer
Nimalift rekommenderar följande tillbehör:
28.999,00,-

ex. moms

36.248,75,- inkl. moms
Vänligen ange postnummer Inget fraktpris hittat Fraktkostnad exkl. moms

Har du frågor?

Ring Morten 040-60 60 680

Reno 7,5 hk - 180 L (2x90L)

Om du vill ha en kompressor från en av de ledande tillverkarna inom området bör du rikta din uppmärksamhet på Reno. Att Reno är en leverantör av högkvalitativa kompressorer betyder naturligtvis att vi på Nimalift har valt att ha kompressorer från Reno i vårt sortiment.

Reno har varit i branschen sedan 1952, så de har stor expertis inom området, både som tillverkare och som servicepartner. I Nimalifts sortiment hittar du alla typer av kompressorer, där bland de bästsäljare också finns representerade.

180 L kompressorn från Reno är en modell med en 7,5 hk 400V motor. Du får en kompressor tillverkad med 2 x 90 L tankar. De två tankarna på 90 L innebär att du inte behöver ha utfört en tankinspektion, eftersom det bara är obligatoriskt för tankar med en storlek på 100 L och där kompressorn kan gå upp till 10 bar. Genom att välja denna kompressor sparar du därför service på kompressorn.

Det är vanligtvis verkstäder som har anställt mellan två och fyra män eller industrier som ibland behöver större mängder luft som investerar i denna modell.

Tekniske specifikationer:

Motor: 7,5 HK

El-anslutning: 400 V

Hastighet: 1150 varv/min

Slagvolym: 960 L/min. 

Fri avgiven luftmängd: 740 L/min.

Antal cylindrar: 2 st.

Max. tryck: 10 bar.

För-säkring: Minst 25 amp.

Ljudnivå: 90 Db.

Tankstorlek: 180 (2x90) L

Längd: 1130 mm

Bredd: 440 mm

Höjd: 960 mm

Paketdimension: L: 1100mm - B: 470mm - H: 990mm

Vikt: 170 kg

Reno artikelnr.: 4116000322

Här kan du läsa mer om kompressorer och speciellt om 7,5 hk 180 L (2 x 90L) kompressorn från Reno:

 • Reno kolvkompressorer – generell information.
 • Så är Reno 7,5 hk 180 L konstruerad.
 • Finns det fördelar och nackdelar med denna kompressor?
 • Detta bör du lägga vikt på vid köp av en ny kompressor.
 • Vilka kunder har nytta av en 7,5 hk, 180 L-kompressor från Reno?

Här kan du läsa mer om kompressorer generellt och specifikt om Reno 7,5 hk 180 L-modellen så du har gott om kunskap för att kunna ta rätt beslut för dina behov.

Du hittar generell genomgång av kompressorer, vilka för- och nackdelar som finns med denna specifika modell samt om det är en modell som uppfyller dina önskemål för en kompressor.

Reno kolvkompressorer – generell information

Alla kompressorer är olika. Det finns både olika modeller, märken och producenter. Dessutom finns det också olika typer av kompressorer. Det finns exempelvis både kolvkompressorer och skruvkompressorer som också har olika användningsmöjligheter.

Kikar vi på en kolvkompressor används den för det mesta i verkstäder och inom lantbruk. Vänder vi blicken mot en skruvkompressor används den mest inom industrin eftersom den producerar en jämn ström av luft som kan hålla en fabriksproduktion körande.

Det finns också andra skillnader på de två kompressorerna. En kolvkompressor arbetar endast hälften av tiden. Det vill säga att den kan arbeta i exempelvis 20 minuter. Sedan ska den ha 20 minuters paus för att kyla ned. Därför ska du vara extra uppmärksam på tankstorleken när du investerar i en kolvkompressor. Tanken på kompressorn ska nämligen vara stor nog att motorn har möjlighet att kyla ned.

En skruvkompressor kan arbeta under mycket längre tid då den ska vara kapabel att producera en jämn luftmängd hela tiden. Det betyder att en skruvkompressor inte kommer med en tank.

Det finns ännu en stor skillnad på de två typerna av kompressorer och det är priset. En skruvkompressor är dyrare att investera i än en kolvkompressor.

Oavsett vilken av de två typerna av kompressorer du är ute efter är du välkommen att kontakta Nimalift för råd och vägledning på området. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att vi har merparten av vårt fokus på kolvkompressorer.

Så är Reno 7,5 hk 180 L konstruerad

Reno 7,5 hk 180 L är en stationär modell som ofta används på verkstäder som har två till fyra mekaniker. Eftersom det är en större modell så avger den mer naturligtvis mer ljud än en mindre. Men modellen har fördelen att den exempelvis kan ställas utomhus i ett skjul.

Denna modell är också särskilt ämnad för en lastbilsverkstad då den är kapabel att leverera upp till 10 bars tryck. Detta täcker den större luftmängd som spärrmutterdragarna kräver.

En titt på motorn

 • Motorn är en robust och snabbgående 7,5 hk motor till 400V.
  • Då det är en snabbgående motor är det också en förhållandevis liten motor. Det betyder dock inte att den inte har hög prestanda. Det är möjligt eftersom motorn gör fler varv än en långsamtgående motor. Denna motor gör upp till 1150 varv i minuten.

Kompressorns cylinder

 • Kompressorns cylinder är framställd i 100% gjutjärn. Toppen är tillverkad av aluminium.
 • Cylindern är oljesmord men självsmörjande. Du ska dock vara uppmärksam på att oljan håller oljenivån.

Kompressorns tank

 • De två tankarna har tillsammans en kapacitet på 180 liter. Det är för att täcka behovet på en mindre verkstad där en enskild mutterdragare och däckmaskin används av och till.
 • Då kompressorns literkapacitet är fördelad på två tankar är det inte nödvändigt med en tankinspektion.
 • Så beräknar du gränsen: Ta tankens innehåll x maximalt tryck. Blir resultatet ett tal som överstiger 1000 är det nödvändigt med en lagpliktig inspektion. Har du behov av en inspektion klarar Nimalift detta för dig. Inspektionen görs av en Reno-tekniker.

Finns det fördelar och nackdelar med denna kompressor?

Oavsett vad du köper finns det alltid en rad fördelar och nackdelar med produkten. Det finns det också med en 7,5 hk, 180 L-kompressor från Reno. Utifrån fördelarna och nackdelarna med denna kompressor kan du alltid ta ställning till vad som väger tyngst i förhållande till dina önskemål.

Kompressorns fördelar:

 • Hög luftmängd
 • Ända upp till 10 bars lufttryck
 • Oljesmord motor.
 • Ämnad till både professionella och mellanstora verkstäder.
 • Tankinspektion krävs ej

Kompressorns nackdelar

 • Toppstycket är av aluminium
 • Den snabbgående motorn
 • Svår att flytta runt

Detta bör du lägga vikt på vid köp av en ny kompressor

När du är på jakt efter en ny kompressor är det fler saker än själva produkten och leverantören du ska ha i åtanke. Här får du en överblick över vad du ska tänka över samt vara uppmärksam på så du köper helt rätt produkt för dig från en trovärdig och erfaren leverantörDet kan vara svårt att hitta fram till rätt kompressor eftersom det finns så många modeller att välja mellan på marknaden. Hur vet du om du är igång med att välja en kompressor som täcker ditt behov? I det här avsnittet kommer vi närmare in på vad du ska lägga vikt på när du ska köpa en ny kompressor.


Var kommer kompressorn ifrån?

Det är så att oavsett vad du köper så får du vad du betalar för. Det betyder att du bör vara bekant med var kompressorn kommer ifrån. Det kan klart rekommenderas att du köper en kompressor från en europeisk producent.

Produkt

  • Vilken motor innehåller kompressorn?
   • Det kan rekommenderas att du väljer en kompressor med en 400V-motor. Ska du endast använda kompressorn till att pumpa din cykel rekommenderar vi inte en av kompressorerna i Nimalifts sortiment.
   • Ska du använda kompressorn i flera sammanhang på verkstaden är en 230V-motor inte optimal.

  • Få koll på placeringen
   • Innan du beslutar dig för vilken kompressor du vill ha så bör du ha koll på placeringen. En kompressor med en långsamtgående motor låter mindre och är mer hållbar. Den kan med fördel placeras inne på din verkstad. En kompressor med en snabbgående motor låter mer, är mindre hållbar och billigare. Den kan med fördel placeras utomhus så minskar du ljudvolymen.

  • Hur mycket luft behöver du?
   • Du bör komma fram till hur mycket luft du har behov av under vardagen. Det gör nämligen att du långt enklare kan hitta rätt storlek på tanken och motorn för ditt behov.

 • Se till att skaffa en godkänd kompressor
  • Det är alfa och omega att kompressorn du köper är godkänd så att den är säker att arbeta med.

Din leverantör

 • Verkar leverantören tillförlitlig?
  • Se till att genomföra ditt köp hos en leverantör som du kan lita på. Det gör nämligen att du får hem en produkt som du blir glad över.

 • Är det möjligt att få fatt i reservdelar?
  • Det är mycket stor skillnad på om du kan få reservdelar från de enskilda leverantörerna som finns på marknaden. Hör dig därför alltid för om det är möjligt att få fatt i reservdelar eller inte om oturen skulle vara framme. Det ger dig nämligen alltid möjlighet att kunna reparera din kompressor.
  • Hos Nimalift har vi bland annat valt Reno eftersom det är möjligt att få fatt i reservdelar till våra kunders produkter.

 • Hur är det med teknisk support?
  • Teknisk support är en annan viktig sak som du ska se till att kontrollera. Vi kan stöta på alla möjliga tekniska problem och vid sådana tillfällen ska det vara enkelt att få hjälp så snabbt som möjligt så du kan lösa problemet.

 • Andra kunders upplevelser av leverantören
  • Kom alltid ihåg att undersöka vad andra kunder har sagt om sina upplevelser med leverantören. Kika på leverantörens hemsida, på Google och på https://se.trustpilot.com, så du har koll på de senaste recensionerna.

Vilka kunder har nytta av en 7,5 hk 180 L-kompressor från Reno?

Det är nu upp till dig att värdera om du har behov av denna kompressor eller ej. Kunder som har stor glädje av denna modell är:

 • Mellanstora verkstäder som dagligen har behov av tryckluft.

Renos 7,5 hk 180 L kompressor är attraktiv på grund av den höga prestandan, den förhållandevis stora tankkapaciteten samt eftersom du sparar pengar genom att inte behöva utföra en tankinspektion vart femte år.

Allt som allt får du en god kompressor som är billig i underhåll och drift.

Ladda ner PDF-manual(er) för maskinerna här

description test for finansiering...........finland