Begagnad billyft eller ny NimaLift? - Det är inte ett svårt val!

Många nystartade verkstäder startar sina karriärer med att köpa en begagnad billyft. Det är också en vanlig rutin på den mindre verkstaden.

Men till samma eller billigare pris kan du få en helt ny NimaLift som kan precis detsamma. Nämligen att lyfta bilen så att du kan komma in under den. Så varför välja en begagnad?

Marknaden för en begagnad billyft är stor och står det ett mer känt märke på maskinen är det oftast en dyr affär.

Pris eksempel: 7.500 - 8.500 kr.
Pris: 11.999 kr. + moms.

Hur länge kan en begagnad lyft hålla?

Köper du begagnat köper du en lyft som har använts tidigare! Det är ju just det som är konceptet i det. Men hur använd den egentligen är vet du ju inget om. Självklart kan du ju se på lyften hur sliten den ser ut att vara och hur användningen har nött på t.ex. säkerhetslåsen som ska se till att bilen inte faller ner över dig.

Men har lyften ofta varit utmanad att lyfta upp till bristpunkten av sin lyftförmåga eller om lyften har varit dåligt underhållen kan det finnas obehagliga överraskningar och dyra reparationer bakom hörnet. Har lyftarna dessutom fått ny lack, en extra smörjning i de mekaniska delarna samt kanske ett par nya slangar, vajrar och kopplingar så kan det vara svårt att genomskåda deras verkliga tillstånd.

Dessutom tillkommer även utgifter för nermontering, transport och uppställning. Självklart kan de flesta mekaniker klara av det själva men det kräver dock en del tid och att du vet mer om lyften än att bara veta hur man kör den.

Så reellt sett kan det sluta med att den begagnade lyften blir väsentligt dyrare än det pris du ursprungligen gav för lyften.

Varför köpa begagnat när nytt är billigare?

Det osäkerhetsmomentet har du inte om du köper en ny lyft. Här är du säker på att allt är i ordning och att allt material är helt nytt och slitstarkt. Samtidigt är det full garanti på den och inga problem att få reservdelar till skillnad från de utmaningar som kan uppkomma om du köper en begagnad lyft.

Men är det inte dyrare än att köpa en begagnad?

Nej, inte nödvändigtvis. T.ex. har vi hos NimaLift både 2- och 4-pelarlyftar som säljs billigare än motsvarande begagnade märkeslyftar. Både lyftförmåga och säkerhet är samma och i motsats från de begagnade lyftarna så vet du att en ny lyft aldrig har varit använd innan du fick den.

Vad betyder ett par tusen mer för en helt ny lyft?

Vi har således sett exempel på att förhandlare har sålt nästan 20 år gamla 4-pelarlyftar av ett känt märke upp till 5000 kronor dyrare än vår motsvarande helt nya 4-pelarlyft från NimaLift. Det är riktigt mycket pengar att ge bara för att rätt namn ska stå på lyften.

Men handen på hjärtat: Vad betyder ett par tusenlappar eller fem för en ny lyft om den begagnade du planerar att köpa kanske är 10 eller 15 år gammal?

För det extra priset är du garanterad en mycket säker lyft som är utrustad med modern teknologi och förberedelse för maskiner och tillbehör som såg annorlunda ut eller inte fanns när det begagnade lyften var ny.

Det är ditt arbete och effektivitet som står på spel. Vi behöver inte förklara hur illa det kan sluta men kan exempelvis ta vad du står inför om din begagnade lyft plötsligt inte längre fungerar och den reservdel du behöver inte längre produceras eller är svår att få tag på. Kunderna väntar ju inte på att få sin bil reparerad tills du har fått din lyft renoverad!

Inget krångel med att få hem lyften

Beställer du en ny billyft från Nimalift slipper du också hämta lyften och eventuellt montera ner den innan du flyttar den. Vi skickar den med en transportleverantör samma dag som du beställer så länge du gör det innan kl. 14.00 på vardagar. Då kommer din lyft redan nästa arbetsdag. Enkelt!

Du kan också komma och hämta den själv hos oss så att du sparar frakten.

Enkel uppställning och användning

En annan fördel med att köpa en ny lyft är att en utförlig vägledning följer med som beskriver hur du sätter upp lyften och börjar använda den. Den är sällan något som följer med en begagnad lyft.

Så väljer du att sätta upp lyften själv så har du redan nyttig hjälp och vägledningen i handen även om du kan ringa oss för råd och vägledning om det är något du funderar på eller om förhållandet hos er är lite annorlunda än det som står i manualen.

Utförliga vägledningar och möjlighet till professionell montering

Vi lägger ner ett stort arbete på att skriva utförliga vägledningar och tvivlar du på kvaliteten i våra instruktioner kan du bara gå in och klicka på en av våra lyftar och sedan klicka på Manual-fliken. Där kan du hämta vägledningen och läsa den på förhand innan du beslutar dig för att köpa en maskin.

Vi kan även erbjuda professionell montering där en av våra erfarna montörer kommer ut och hjälper till att ställa upp lyften. Då är du säker på att allt blir gjort som det ska och du slipper stå med ansvaret själv. Det är sällan en möjlighet om du köper en begagnad lyft – om du inte köper av större och ofta dyrare förhandlare.

Finansiering av din nya lyft

Vi erbjuder också finansiering genom Klarna av din nya lyft. Räntor och villkor kan ses på hemsidan och ansökning, godkännande och så vidare kan göras klart genom att fylla ut ett kontaktformulär på sidan.

Nytt eller begagnat? Är valet så svårt

Så vad ska du välja? Ja, det slutliga valet är naturligtvis helt upp till dig. Det är ju dina pengar! Men innan du kastar dem på en begagnad märkesmaskin tycker vi att du ska ta dig en närmare titt på de olika möjligheterna vi erbjuder.