Privat Företag
365 dagar ångerrätt
Snabb Leverans
Fullständig reservdelslager
Försäljning till privat och företag 040-60 60 680


Tillbaka till översikten

Kan det betala sig att leasa?

Kan det betala sig att leasa?

Låt oss starta med att få en sak klart: Vad är leasing egentligen?

Leasing är ett mellansteg mellan hyra och lånefinansiering. Det används mest inom försäljning av bilar men gäller också på utrustning till verkstaden. Du betalar för att ha användningsrätt över exempelvis en billyft medan långivaren fortfarande har äganderätten. Du betalar en månadsavgift - alltså en form av hyra för användning av lyften. 

Fördelar med leasing

Fler och fler väljer att leasa även i företagslivet framför att köpa. Det finns flera goda skäl till det. Låt oss gå igenom ett par av dem:

 1. Den nyaste utrustningen och teknologin
  När du leasar byter du också ut mer i din utrustning och dina maskiner på verkstan. När en leasingperiod upphör leasar du förmodligen en ny och förbättrad produkt till en liknande månadsavgift.
 1. Flexibilitet
  I det långa loppet kommer flexibiliteten. Du är inte bunden av att exempelvis plötsligt stå med en gammal och värdelös billyft som ska säljas för att skaffa pengar till en ny billyft.  
 1. Mycket utrustning för lite pengar
  Med leasing har du möjlighet att skaffa dig stora maskiner till ett förhållandevis litet belopp varje månad. Det kan vara en god hjälp till att finansiera stora som små inköp.
 1. Bevarad likviditet
  När du inte ska ut och betala det fulla beloppet för en ny investering har du inte längre stora pengasummor bundet i utrustningen. Du har istället bevarat likviditeten i verksamheten.

Ekonomiska fördelar med leasing

Leasing av maskiner och utrustning till verkstaden handlar om ekonomisk flexibilitet. Det handlar om att du inte ska binda alla dina pengar i maskiner och istället hålla möjligheterna öppna för andra investeringar - exempelvis en ny medarbetare eller bara luft i budgeten. 

Med leasing kan du ersätta stora investeringar med överkomliga leasingavgifter med månadsbetalning. Det kan alltså vara en god idé för både små och stora verksamheter att överväga leasing av ny utrustning.

Har du nytta av leasing?

Kanske är du igång med att bygga upp en verkstad och en sund verksamhet från grunden. Det betyder både insats i lokaler, inköp av verktyg och mycket mer. Här kan det vara till riktigt god hjälp och inte minst en fördel att leasa större maskiner som billyft, kompressorer, däckmaskiner och balanseringsmaskiner. 

Även en etablerad verkstad kan använda leasing till sin fördel. Företaget ska ju fortfarande hållas igång. Det betyder att det kan vara en rätt god idé att inte tömma kontot på det ena nyförvärvet efter det andra. Det kan vara fint även i en etablerad verksamhet att istället lägga på en på förhand känd summa varje månad. Det går att lita på och ger trygghet.

Marknadens bästa leasing

Som du nog känner på dig är vi rätt entusiastiska för leasing här hos Nimalift. Därför har vi också sett till att du får några av marknadens mest fördelaktiga erbjudanden på leasing av verkstadsutrustning och maskiner:

 • Dela upp betalningen i 24-60 månader.
 • Den årliga och lagpliktiga kontrollen är inkluderad i priset.
 • Du får fortsatt god likviditet i din verksamhet.
 • Du har möjlighet till snabb avskrivning.
 • Det är endast 10% i restvärde på alla avtal.
 • Och så är det självklart ingen utbetalning. Det ska ju vara enkelt att komma igång.

Hos oss blir det inte skrivet någonting med väldigt liten text. Du känner till omkostnaderna från start till slut. Kontakta oss - Vi älskar att prata om maskiner

Kundeanmeldelser

offer banner