Privat Företag
365 dagar ångerrätt
Snabb Leverans
Fullständig reservdelslager
Försäljning till privat och företag 040-60 60 680


Tillbaka till översikten

Så rustar du upp en effektiv verkstad

Så rustar du upp en effektiv verkstad

Har du fått möjligheten att starta helt från början på verkstaden? Kanske har ni flyttat till ny adress eller kanske ska det bara göras en grundlig städning och rensning. Oavsett varför du är igång är det viktigt att göra rätt från starten. 

 

Den riktiga arrangeringen av en verkstad kan få stor betydelse i vardagen. Du ska därför göra det enkelt att hitta nödvändiga reservdelar eller det rätta verktyget. 

Tänk gärna i en vardaglig arbetsgång och arrangera efter det. Tänk också på avfall och oreda. Var och när brukar det vanligtvis röra ihop sig? Det är här du ska sätta in åtgärder. Gör det enkelt att bli av med använt emballage, förstörda och gamla reservdelar osv.

Smart förvaring med verktygsvagn

Städa upp. Det kan vara oöverskådligt att gå igenom gamla skrymslen och lådor men det är det värt. Spara endast det ni faktiskt använder.

Det behöver inte kosta en förmögenhet att ge verkstaden en omgång. Städningen är halva arbetet. Ett simpelt trick är att få bort så mycket ni kan från golvet som överhuvudtaget möjligt. Använd hyllor, verktygstavlor och verktygsvagnar för att få kontroll på det hela. Det handlar om att skapa en arbetsplats - både för att komma runt och på arbetsbordet. 

Välj en hållbar verktygsvagn som ger en snabb och bra överblick. Verktygsvagnarna från Spero är exempelvis mest kända från flygindustrin med skuminlägg i alla lådor. Då kan du enkelt hitta rätt verktyg eller se om något verktyg saknas.

Har du rätt verktyg?

När städningen är klar har du alla tiders överblick. Vad har ni och vad har ni behov av? Efter en tur i alla skåp och lådor hittar ni kanske aldrig just den där specialnyckeln till just det där bilmärkets skruvar och bultar. Om det är ett bilmärke som ofta kommer rullandes genom verkstadsporten kommer den nog vara värd att beställa.

Det skulle självklart vara enklast om alla bilproducenter använde samma modell av muttrar, skruvar och bultar. Världen är dessvärre inte sammanskruvad på det sättet. Därför är ett varierat urval av verktyg bara en nödvändighet. 

Gör därför en lista och beställ momentnycklar, nyckelset osv. samlat.

Kom ihåg maskiner till bilverkstad

Idag är det inte tillräckligt med en skiftnyckel och lite olja när det kommer in nya bilar på verkstaden. De är fulla av elektronisk utrustning. 

Därför bör en del av din maskinbudget gå till utrustning som kan fastställa rätt diagnos. Här kan du som regel välja mellan det stora paketet med utrustning till varje enskilt bilmärke eller välja ett universellt verktyg som kan visa, hitta och rätta de flesta elektroniska fel i bilens dator.

Det egentliga uppsättningen av maskiner på verkstaden hänger ihop med vilken typ av uppgifter du utför. Är din verkstad primärt ett däckcenter eller är dagarna helt oförutsägbara så att du ska vara klar för vad som helst? De flesta svenska verkstäder landar någonstans mitt emellan. 

Låt oss ta ett exempel. Du är inte helt över i däckcenter-kategorin då det kommer in diverse servicekontroller och småreparationer. Du är samtidigt inte heller en av de stora kedjorna med stora budgetar till verkstäderna. Då finns det tre maskiner du ska överväga. De ser till att du har det som behövs. 

Billyftar till alla fordon

Den första är naturligtvis en billyft. Gör dig själv en tjänst och lyft bilarna på ett säkert och enkelt sätt till en god arbetshöjd. Välj den lyft som passar bäst till dina uppgifter och kunder.  Ska det endast vara den lilla saxlyften, 2-pelaren eller har du behov av en 4-pelarlyft till de stora fordonen?

Enklare däckbyten

Nästa är en däckmaskin. De finns i både enkla utgåvor och som mer avancerade däckmaskiner med hjälparm och automatiskt däckjärn. En god och billig däckmaskin kan göra däckbyte till en något roligare uppgift oavsett om du är hobbymekaniker eller mekaniker på ett stort däckcenter. 

Ingen montering utan balansering

Sist men absolut inte minst ska vi också nämna balanseringsmaskinen. Ingen däckmontering utan en balanseringsmaskin. Så simpelt kan det sägas. Det är ett ovärderligt redskap på verkstaden som garanterar dina kunder optimal körkomfort och bättre säkerhet på vägarna. Utan god balansering på ett nytt set med hjul kommer kunderna knappast tillbaka igen.

Och allt det du inte får glömma

Nu känner du dig säkert klar för att gå igång med arbetet igen. Du kan se golvet igen och har beställt de verktyg som saknas. Du är dock inte i mål ännu. Det finns några saker vi glömmer helt och hållet tills det ögonblick då de faktiskt ska användas.

Spilloljetunna, ultraljudstvätt , kompressor och all extra utrustningen av det slaget. Har du glömt något av det som bara gör vardagen enklare? Nu har du fått en liten påminnelse härifrån också.

Kundeanmeldelser

offer banner