Privat Företag
365 dagar ångerrätt
Snabb Leverans
Fullständig reservdelslager
Försäljning till privat och företag 040-60 60 680


Tillbaka till översikten

Den perfekta Låglyft

Den perfekta Låglyft

Ska du utföra mindre reparationer av bilar, foliera dem eller byta däck så kan du oftast klara dig med en så kallad låglyft.

Den har den stora fördelen att den kan ställas undan efter användning så golvytan också kan användas till andra saker.

Även om 2- och 4-pelarlyftar ger dig möjlighet att jobba på allt från små till stora fordon så är de oftast inte speciellt praktiska. Speciellt inte om du främst har behov av en lyft som du kan använda i förbindelse med förberedelse av bilar vid försäljning eller om du har ett skyltföretag som också folierar och sätter skyltar och texter på bilar. Ja, om du uteslutande använder en lyft till däckbyte så behöver du inte nödvändigtvis köpa en pelarlyft.

Den ideella låglyften är en saxlyft

I alla tre fallen kan du för det mesta klara dig med en så kallad låglyft som inte kan lyfta bilar så högt upp som du kan med en pelarlyft. Här är det oftast tal om en så kallad saxlyft som heter så eftersom själva lyftet sker med hjälp av en saxliknande anordning under lyftens balkar.

Saxlyften kan lyfta bilen upp till omkring eller lite över en meters höjd så att bilens däck har lyft från golvet och du har möjlighet att komma in under den – dock inte i fullt upprest position. Är det tillräckligt för dig att lyfta bilen ca 40 - 50 cm över golvet får du den perfekta höjden för de flesta förberedelseuppgifter och en god höjd för att arbeta med foliering, påklistring av text längs sidan på bilen o.s.v.

Samtidigt är det också en god höjd att arbeta i när du ska byta däck på bilen. Så är däckbyte enda gången du har behov för att lyfta bilen så är låglyften ett bra val.

Kan lyfta nästan lika mycket som en pelarlyft

Saxlyften är alltså den optimala lösningen när du inte har behov av att lyfta bilen speciellt högt upp. Lyftens konstruktion gör samtidigt att den kan lyfta nästan lika mycket som en pelarlyft.

Hos Nima Lift har vi således saxlyftar som kan lyfta upp till 3500 kg – vilket endast är 500 kg mindre än våra 3- och 4-pelarlyftar. Det räcker till de flesta skåp- och varubilar – endast de mer speciella bilkonstruktionerna hänvisas till pelarlyften.

De flesta låglyftar kan flyttas

Våra två minsta låglyftar har en annan stor fördel framför våra pelarlyftar och större saxlyftar. De kan flyttas när de inte används.

Vår minsta saxlyft är faktiskt utrustad med hjul och transportabel kontrollbox så att lyften kan köras undan och t.ex. ställas upp mot en vägg när den inte används. Då frigörs golvplatsen så att du kan använda den för andra saker när du inte arbetar på bilar. Det är smart i mindre verkstäder eller i skyltverkstaden där du kanske även har behov av golvyta för montage av större skyltar.

Trots sin lilla storlek och att den är transportabel lyfter den ändå upp till 2,7 ton och 130 cm från golvet. Ett riktigt litet kraftpaket!

En äkta låglyft

Vill du ha en lite större och aningen starkare låglyft har vi en dedikerad låglyft till golvmontage som kan lyfta upp till tre ton. Lyften använder två körbanor som du kör bilen över. Körbanorna hålls samman av två kraftiga profilrör mellan varje bana som garanterar ett stabilt och plant lyft upp till en meters höjd.

Lyften är helautomatisk med komplett säkerhetssystem som inte kräver fastsättning i golvet. Det betyder att själva lyftdelen faktiskt kan flyttas när den inte används om du har en pallyft eller gaffeltruck.

Har du inte möjlighet att flytta lyften kan du glädja dig över att den inte är särskilt hög när den är i sänkt läge. Eventuellt kan du skaffa en bordsskiva och använda lyften som ett bord om du har behov av platsen till andra uppgifter där du behöver kunna justera arbetshöjden.

Låglyft till nedsänkning

Ska du lyfta större skåpbilar i förbindelse med förberedelser eller montage kan du också välja vår stora saxlyft som är ämnad till nedsänkning i golvet. Det kan lyfta upp till 3500 kg och kan med rätt golvkonstruktion sänkas ned i golvhöjd så du har möjlighet att använda platsen till andra uppgifter. Eventuellt kan du lägga en platta över lyften när den inte används. Plattan kan då användas som höj- och sänkbart bord till andra ändamål.

Låglyft i lågprofil

Slutligen har vi en fjärde saxlyft som med sin låga höjd i sammanslaget tillstånd inte tar upp speciellt mycket plats på höjden. Denna lyft blir mer och mer vanlig på större verkstäder runt om i landet. Lyften lyfter i full höjd och därför kan man utföra i stort sett alla reparationer med denna.

Fördelen med saxlyftar som denna är att man inte på samma sätt måste justera armarna in till lyftpunkterna som på en 2-pelarlyft.

Lyften är uppbyggd genom någorlunda samma system som vår saxlyft till nedsänkning.

Andra möjligheter för billyftar

Det är dock fortfarande 2-pelarlyften som är den mest sålda lyften. Denna typ av lyft kan användas till riktigt många olika reparationer och större delen av bilens underrede går att arbeta på.

Dessa lyftar kan lyfta upp bilen i en höjd så att du kan gå fullt upprest under den. Denna lyft kan dock inte tas bort från golvet. Så när pelarlyften är monterad kan du inte flytta den.

Har du behov av golvytan till andra uppgifter men kan leva med att en mindre yta inte kan användas bör du välja 2-pelarlyften. När den inte används fyller den dock inte mer plats än området mellan pelarna.

Har du många däckbyten är en 2-pelarlyft också en god investering. Här kan du enkelt lyfta bilen så att alla fyra hjul kommer upp från golvet utan att investera i en lyftdomkraft. I gengäld ska du ställa in lyftarmarna till varje enskild bil. Det slipper du på både saxliften och 4-pelarlyften.

Så oavsett ditt behov för låglyft och lyftarbete så finner du lyften här hos NimaLift.

Kundeanmeldelser

offer banner